Det der med at være ung

Uge 45 er på Dejbjerglund Efterskole dedikeret til teaterverdenen, og det resulterede i tre forestillinger. Læs mere om teaterugen her.

Følelsen var ikke til at tage fejl af: Endelig! Nu er teaterugen skudt i gang, og elever, lærere og andet personale var alle klar til en udfordrende uge, hvor alle måtte give en ekstra tørn.

 

Stykket der skulle fremføres hed ”Det der med at være ung”. Det handler om at være ung i 10’erne. For hvordan er det egentlig at gå i gymnasiet med karakterræset? Hvad gør man, når man har været liiidt for tæt på de forkerte mennesker? Hvordan får man flest likes på sine opslag, og hvad gør man, hvis katastrofen indtræffer: alt for få smed et like? Alle disse spørgsmål og mange flere besvarede eleverne i årets teaterstykke.

 

Alle spiller en rolle

Selvom ikke alle eleverne var på scenen under forestillingen, var det forsat en fælles indsats, der løftede skuespillet.

Mens skuespillerne øver replikker, er resten af eleverne fuldt beskæftiget. Danserne tilretter detaljer, så de samlede koreografier er perfekt afstemt musikken. Alt imens er kostumefolkene i gang med at finde tøj fra gemmerne og tilføje de sidste detaljer, så det passer på lige netop dette års forestilling. PR-gruppen arbejder på højtryk, så brochure og artikler spiller. Konklusionen var entydig: En suveræn uge, hvor elever, lærere og gæster havde gode oplevelser.

 

En ide under opblomstring

Skuespillet var under ledelse af Christoffer Koch. Til hverdag er Christoffer lærer på Dejbjerglund, men i fritiden er han bidt af en gal skuespiller. Derfor er han også hovedaktøren bag skuespillet. Han fik ideen til skuespillet, ved at gå rundt mellem skolens elever. Her opstod det oplagte spørgsmål: ”hvordan er det der med at være ung i dag?

Forventninger til høje karakterer og sociale præstationer i familien og blandt venner kræver sit unge menneske. Og så skal det hele i øvrigt dokumenteres på de sociale medier – som kun accepterer det perfekte.

Efter at have fået ideen, udviklede han meget på den, og det endte ud med skuespillet ”Det der med at være ung”.

 

Et godt break

Selvom teaterugens primære formål var at lave en god forestilling, tjener den samtidig andre formål. Foruden den gode oplevelse, eleverne får af at stå på scenen, skabes der også et godt fællesskab i løbet af ugen. I stedet for at man i små hold kæmper sammen for at vinde en fodbold- eller en håndboldkamp, er hele skolen sammen om at lave et godt teaterstykke.

Samtidig får eleverne lov til at udfolde sig kreativt. Dermed kan nye elever pludselig stå i hovedrollen og ”shine”. Teaterugens hyggelige stemning er også med til at give eleverne et godt break i en ellers kold og trist måned. November november november…