IT-boost på Dejbjerglund Efterskole

På Dejbjerglund har vi altid ambitioner. Ét af de helt store nytårsforsæt har vi er allerede indfriet – med en investering på knap 500.000,- har skolens digitale udtryk fået en kraftfuld ansigtsløftning.

Zoom – fuld fart og sikkerhed

Med rigelige mængder fiberjuice i ledningerne og nyt hardware, oplever alle nu et lynhurtigt internet, hvor selv tunge online-opgaver løses ubesværet. Med den nye investering fremtidssikrer skolen sit netværk flere år frem.

Samtidig får eleverne adgang til online mapper, hvor de kan gemme alt deres skolearbejde – på den måde sikres elevernes arbejde mod computernedbryd og virus. Bare i løbet af efteråret har to elever mistet alt arbejde pga. fejl på harddisken; dette bliver ikke længere noget problem.

Kreativ og effektiv undervisning

Samtidig er skolens smartboards skiftet ud med 85” touchskærme. De nye skærme giver ikke blot en fantastisk visuel oplevelse, de styrker den daglige undervisning:

”Med de nye skærme har jeg skåret meget spildtid væk. Både elever og jeg spejler computerskærme op på den store skærm – det er smidigt, og det giver bare en mere sammenhængende undervisning,” fortæller lærer Nicholas Nørgaard.

Desuden skaber skærmene et kreativt læringsmiljø, hvor skolens elever kan dyrke de mere kreative sider, hvilket har stor betydning for elevernes fremtid:

“IT fylder mere og mere, så vi skal sikre os, at borgerne bliver digitalt dannede. Derfor er det vigtigt, at vi arbejde med elevernes forståelse af teknologi, så de bliver i stand til at forstå, skabe og være innovative med IT,” forklarer ph.d. Mikala Hansbøl.

Stilstand er tilbagegang

På Dejbjerglund er man ikke bange for at lave store investeringer. Står du stille, går du baglæns er tanken:

”Vi ønsker at være helt fremme i skoene på den digitale front. Det er de unges virkelighed, og det nytter ikke noget, at vi sakker bagud,” siger forstander Kjeld L. Christiansen og fortsætter: ”Da smartboards kom frem, investerede vi. Nu er tiden løbet fra dem, og vores digitale formåen som skole skal ikke stå i vejen for vores elevers læring. Vi ønsker altid at tilbyde eleverne det bedst mulige,” slutter han.

Bag skolen står en handlekraftig bestyrelse, som har stor taktisk forståelse for, hvornår de skal trykke på den digitale speeder. På bedste købmandsmaner, er investeringen sat ind på et tidspunkt, hvor kvaliteten er i top og priserne fornuftige.

Jo, det vestjyske sindelag forenes nemt med fremtidens IT.