Flere valgfag

Fordi vi udfordrer alle sider

Vi tilbyder også en række mindre valgfag, der udfordrer din koncentration, din kreativitet, din komfortzone, din fysik, din psyke og meget mere.

Tre gange i løbet af året kan du vælge valgfag, så bliver du bidt af noget, kan du fortsætte, men har også mulighed for at prøve fag fra hele paletten.

Nogle fag er fast faste hvert år, andre varierer alt efter interesse og muligheder. Her er det også meget lærernes potentialer, der lukker op for muligheder.

Valgfag kunnne være…

Bagning, upcycling, design, strik og hækling, turbopedeller, tons og tummel, mbt, guitar, band, friluftsliv, badminton, bordtennis, volleyball, yoga m.m.
Kan vi stille hold, deltager vi gerne i turnering med andre vestjyske efterskoler indenfor badminton, bordtennis og volleyball.

Nedenstående valgfag prioriterer vi at have på skemaet hvert år!

Golf

Er du glad for golf, har du mulighed for at dyrke sporten på Dejebjerglund Efterskole. Vi samarbejder med Dejbjerg Golf Klub, som skolens elever benytter gratis.

Uanset om du er inkarneret golfspiller eller “blot” nyder freden omkring putting green, kan du spille golf på Dejbjerglund Efterskole. Dejbjerg Golfklub ligger i cykelafstand – blot 4 km fra skolen. Tag kammeraterne i hånden og gå på klubbens pay-and-play bane eller klubbens 18-hullers bane. Golfbanen bruges flittigt i weekender og i sommerens eksamensperiode, når der er mere tid.

Jagt

Hvert år har vi 5-15 elever, som gør sig klar til jagttegnsprøven.

Det er absolut et krævende valgfag. Du skal bruge meget tid på udenadslære af lovinfo, dyrekendskab, kendskab til naturen, og praktisk skydetræning og våbenhåndtering er vigtige discipliner.

Musik

Med musik kan du skabe noget sammen med dine kammerater. Man bliver glad og får gode musikalske aha-oplevelser med musikken. At synge i et band og spille sammen med andre på sit instrument rykker for vildt og skaber et unikt sammenhold. Denne mulighed findes på Dejbjerglund Efterskole.

Guitarens mystik kan også afsløres, da du har mulighed for at modtage individuel guitarundervisning, og måske er det netop dig, der spiller til fællessang ved lejrbålet eller til vores fælles sangtimer. Lad musikken få vinger – lav den selv!

På Dejbjerglund er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kan næsten, alt det du vil.

Mads, elev 17/18 og 18/19

Dét, at vi skifter mellem boglige og idrætsfag, gør at dagen ikke føles lang, selvom vi har undervisning til kl. 18.00

Nicoline Frøjk, elev 19/20

Hvis du kan lide idræt og gerne vil være bedre til det boglige, vil jeg helt sikkert anbefale min idrætsefterskole, Dejbjerglund.

Lauge, elev  14/15

En helt almindelig dag

Men der er også mange “ualmindelige” dage…

 

Kl. 06.45 Morgenløb
Kl. 07.00 Morgenmaden starter – alle skal være i spisesalen
Kl. 07.15 Beskeder i spisesalen
Kl. 07.25 Rengøring
Kl. 07.50 Undervisning adskilt af formiddagsforfriskning
Kl. 12.40 Middag
Kl. 13.25 Samling
Kl. 14.00 Undervisning adskilt af eftermiddagsforfriskning (fri frugt)
Kl. 18.20 Aftensmad
Kl. 18.50 Rengøring og lektielæsning med mulighed for lektiehjælp
Kl. 19.45 Samvær, hygge og forskellige aktiviteter
Kl. 21.30 Aftenforfriskning/samling
Kl. 22.00 På egen værelse
Kl. 22.30 I egen seng
Kl. 23.15 Lyset slukkes