Undervisning og idræt

Vi oplever, at skolearbejdet give behov for bevægelse og idræt giver overskud og lyst til læring. De to forstærker hinanden og eleverne fornemmer, at de præsterer bedre end nogensinde før. Derfor ser vi det også som vores fineste opgave at fastholde elevernes motivation og glæde ved hverdagen. Gennem individuelle trivselssamtaler genfinder vi skoleglæden hos de skole-trætte elever, mens vi engagerer og motiverer de bogligt fikserede elever til at give den fuld gas i idræt.

Selvom alle elever er forskellige og starter på forskellige niveauer, har de efterskolen til fælles. I samspil med vores lækre faciliteter skaber vores lærerteam et stærkt udgangspunkt for et skønt år. 

Studieture

Et år på Dejbjerglund Efterskole bringer dig langt omkring, både fysisk og psykisk. Vi tager ud og oplever verden og Danmark på vores studieture og med med vores gymnastikopvisninger.

Basis Lederuddannelse

Alle elever gennemgår i løbet af skoleåret basis lederuddannelsen, så det efter efterskolen er klar til at tage ansvar i foreningslivet. Vi opøver dem til at tage initiativ og giver dem kompetencer både idrætsligt og menneskeligt til at varetage foreningslederrollen. 

Basis Lederuddannelsen (BLU) styrker elevernes viden om idræt generelt og giver dem viden om fysiologi, anatomi, sundhed, dans og udtryk, musikteori, boldbasis, redskabsaktiviteter, idrætskultur og leg.

 

Sporten gør sammenholdet godt!

Lau Laursen, elev 22/23

Dejbjerglund gør mig klar til fremtiden, både fagligt og personligt.

Mille Dahl, elev 18/19 og 19/20

 

En helt almindelig dag

Men der er også rigtig mange af de “ualmindelige dage”…

Kl. 06.45  Morgenløb
Kl. 07.00  Morgenmaden starter – alle skal være i spisesalen
Kl. 07.15  Beskeder i spisesalen
Kl. 07.25  Rengøring
Kl. 07.50  Undervisning adskilt af formiddagsforfriskning
Kl. 12.40 Middag
Kl. 13.25 Samling
Kl. 14.00 Undervisning adskilt af eftermiddagsforfriskning (fri frugt)
Kl. 18.20 Aftensmad
Kl. 18.50 Rengøring og lektielæsning med mulighed for lektiehjælp
Kl. 19.45 Samvær, hygge og forskellige aktiviteter
Kl. 21.30 Aftenforfriskning/samling
Kl. 22.00 På egen værelse
Kl. 22.30 I egen seng
Kl. 23.15 Lyset slukkes