Gymnastik

Vores DNA har springkraft

Uanset om du er nybegynder eller erfaren gymnast, er Dejbjerglund et godt valg. Vi har kun de bedste trænere – gymnastik er efterskolens DNA. Vi har fokus på mange forskellige sportsgrene, men Dejbjerglund er i høj grad en gymnastikefterskole.  Det er obligatorisk for alle, og i løbet af foråret turnerer vi omkring i Jylland med mere end 20 opvisninger.

På skoleskemaet fylder gymnastik fem timer om ugen for alle. Det er nemlig i gymnastik, at det magiske sker. Det er her, det stærke fællesskab opstår – det er her, efterskolens elever bliver til én. Dynamikken mellem erfarne og nye kræfter i trænerteamet garanterer et teknisk og koreografisk højt niveau. Vi tænker ud af boksen, og vores moderne faciliteter skaber udfordrende rammer for en hverdag med smæk på. 

Udvikling

Vi fokuserer på udvikling som går i hånd med højt niveau, fællesskab og seriøsitet. Og dette er ikke bare ord: Vi bruger kameraer til finpudsning af dine spring – vi tager din fremgang alvorligt. Vores springcenter, spejlsal, dansestudio og store hal rummer alle tænkelige faciliteter for at løfte sværhedsgraden. Som gymnastikefterskole har vi alle muligheder for at udvikle dig som gymnast.

Opvisninger

De flotte og kreative opvisninger, som vi er kendte for, opstår, fordi alle kaster sig ud i opgaven med høje ambitioner. Vi bliver ved til springene og koreografien sidder i skabet. De mange timer med sved på panden, smørrede grin og forvredne grimasser bærer frugt i sidste ende – jeg bliver til vi. Intet kan slå dette!

Vi laver ca. 23 opvisninger i foråret rundt omkring i primært Jylland.

Gymnastik valgfag

Vil du have mere luft under fødderne og blæst i håret? Er du bidt af flikflak og double back, eller vil du bare gerne lære at mestre dem? Eller måske få mere kropsbevidsthed og styr på drejninger og rytmen, så kan du vælge mellem flere gymnastikvalgfag:

Spring

Vi udfordrer dig som springer, og derfor oplever du hele tiden, at du bliver bedre. Vi fokuserer på de enkelte spring, men vi arbejder også med springsammensætninger, som vi bruger i skolens opvisning.

Vores gode springcenter med alle tænkelige faciliteter giver os alle forudsætninger for at løfte sværhedsgraden.

Vi bakker hinanden op – vi hepper og klapper, når du lander de svære spring og støtter dig, når springene volder problemer.

Og så har vi klokken… den må der ringes højt med, når springet lykkedes første gang!

Teamgym & Tumbling

Eksplosiv, koncentration, balance og præcision. Vores trænerteam er hurtige til at se, hvor du skal sætte ind for at blive en bedre springer, og du vil derfor opleve et år med konstant udvikling. Vi forventer seriøsitet og engagement fra de elever, der vælger teamgym og/eller tumbling.

Vores springscenter rummer alle de fede faciliteter til at udvikle din springteknik: Stortrampoliner, springgrave, pommes-frites-grav, airtrack+, fasttrack, bugee-seler og meget mere.

Vi deltager i springkonkurrencer. Det er sjovt og udfordrende for alle.

Rytmegymnastik

Få større kropsbevidsthed og styr på din motorik til rytmegymnastik. Vi holder rytmen! Grundgymnastik og grundform er byggesten, vi langsomt arbejder os ud fra. 

Til rytmegymnastik udfordrer vi din krop med alt fa de nemmere rutiner og sammensatte serier til de mere komplekse og svære koreografier. Derfor skal du være klar på en udfordring, som kræver:

Lyst til at blive bedre. 
Lyst til at samarbejde.
Lyst til at give den gas.

Dans

Du bliver vild med at danse! Til dans får du både fysisk og teknisk udfordring – vi løfter med garanti dit niveau. Vi tager afsæt i dit udgangspunkt, så du behøver ikke have stor erfaring med rytme og dans. Men vi forventer, at du vil lære og udvikle dig.

Du vil opleve den spontane glæde, der opstår når man deler passion. Og selvom vi tager dans seriøst, er der plads til grin og sjov, når dansemoves indstuderes.

For os er dans en holdsport. Sammen skaber vi helheden – sammen skaber vi magien.

Dejbjerglund Efterskoles gymnastikopvisninger

DE’s gymnastikopvisninger er magiske!

Når vi går på gulvet løfter vi fællesskabet til nye højder. Spring, dans, rytmisk gymnastik og takter går op i en højere enhed. Glæden udstråles i øjnene, i bevægelserne og hele elevholdet. Det risler ned af ryggen på eleverne, tilskuerne og far og især mor kan knibe en tåre! Bliv en del af holdet!

Gense gymnastikopvisningerne i sin fulde længde og danseshows her.

Filmene 19/20 + 20/21 er optaget af Hippo Productions.

Er man ny til gymnastik, ender man med at blive rigtig glad for det.

Rasmus Bramm, elev 18/19 og 19/20

Det har været fedt, at der til hver træning var noget nyt – en ny dansestil. Det har vi virkelig lært noget af!

Søs Jensen og Pauline Hindbo
om dansefaget, elever 19/20

Hjemme- og klubtræning

På Dejbjerglund Efterskole har du mulighed for at deltage i hjemmetræning i foreningsregi. Det er et ekstra tilbud for dig, som har ambitioner. Det kan være inden for spring, tumbling/teamgym, rytme og dans.

Med klubtræning har du mulighed for yderligere at udvikle dit potentiale i et forum af talentfulde efterskoleelever, rep.-gymnaster og konkurrencespringere.