Hverdag & Weekender

Din nye hverdag

Når vi bor 134 sammen, bliver vi nødt til at have rammer omkring vores hverdag, så vi får absolut max ud af vores tid sammen!

Vores hverdag veksler mellem boglige, idrætslige og øvrige valgfag, hvilket betyder, at vi har undervisning indtil aftensmaden, dog med gode pauser ind i mellem. Dette giver en afvekslende dag, hvor vi bruger de bedste timer af døgnet til både hovedet og kroppen.

Aftenerne er fyldt med til aktiviteter – både dem der er planlagte, og dem I finder på – og hyggeligt samvær. Mulighederne er mange… Se hvordan en almindelig dag kan se ud nederst på siden.

Men når dette er sagt, så er der også rigtig-rigtig mange dage, som ikke er sådan…. Her sker altid noget!

Emneuger

I løbet af skoleåret planlægger vi en rækker dage og uger, hvor vi dykker ned i teater, musik, kunst, kultur eller en helt femte ting. Her er vi sammen på tværs af årgange og klasser. Til disse arrangementer syder det med liv og glæde – her finder magien sted, og jeg bliver til os.

Sportsturneringer

Vi deltager i turneringer med de andre efterskoler både indenfor fodbold og håndbold, men det kan også være indenfor volleyball, badminton, bordtennis. Har du tumbling, team-gym eller dans som valgfag, deltager vi i konkurrencer.

Turneringskampe ligger ofte eftermiddag/aften, men nogle konkurrencer og finaler tager hele dagen og kan ligge længere væk.

Studieture

9. klasse til København. Selvom København er Danmarks hovedstad, føles den fremmed og eksotisk for mange elever. København rummer et hav af forskellige mennesketyper og kulturer.

10. klasse til udlandet. Vi har været i et væld af hovedstæder og fælles for vores studieture i 10. klasse er sjove og anderledes indtryk, der flytter din oplevelse af verden. Sammen smager vi fremmed mad og hører nye sprog.

Ski i Østrig

Hvert år tager vi alle på ski til Wagrain i Østrig. Her undervises vi hverdag i alpin ski eller snowboard på pisterne. Undervisningen er flyttet til Alperne.

Ture i det vestjyske

Vi tager på friluftsture ud i det vestjyske på cykel, gå-ben og måske bus! Det kan være ture i kontaktgruppen eller hele skolen.  Vi oplever naturens rige og fællesskabet udenfor skolens rammer.

Weekender er noget særligt

Dejbjerglund Efterskole er dit hjem alle ugens dage! Og vi vil virkelig gerne have at du bliver her alle syv dage. Weekenderne er noget helt særligt, og vi oplever ofte, at rigtig mange bliver. I weekenderne er der tid til at hygge, tid til det mere spontane og tid til at sove lidt længere, Nogle gange er der planlagte aktiviteter, andre gange planlægger eleverne indholdet, eller der er plads til det mere spontane.

I løbet af året – især i gymnastikopvisningssæsonen – er der nogle obligatoriske weekender, hvor alle skal være her.

Et råd til kommende elever: Vær åben, du skal ikke være bange for at snakke med nye mennesker, også skal du give den mega gas i alt  – så får du et år, der rykker for vildt!

Magnus Ulrich, elev 18/19 og 19/20

Køkkentjans lyder mega nederen, men er vildt fedt og hyggeligt. Man lærer hinanden at kende på en anden måde.

Line Ostersen og Sarah My, elever 19/20

 

En helt almindelig dag

Kl. 06.45 Morgenløb
Kl. 07.00 Morgenmaden starter – alle skal være i spisesalen
Kl. 07.15 Beskeder i spisesalen
Kl. 07.25 Rengøring
Kl. 07.50 Undervisning adskilt af formiddagsforfriskning
Kl. 12.40 Middag
Kl. 13.25 Samling
Kl. 14.00 Undervisning adskilt af eftermiddagsforfriskning (fri frugt)
Kl. 18.20 Aftensmad
Kl. 18.50 Rengøring og lektielæsning med mulighed for lektiehjælp
Kl. 19.45 Samvær, hygge og forskellige aktiviteter
Kl. 21.30 Aftenforfriskning/samling
Kl. 22.00 På egen værelse
Kl. 22.30 I egen seng
Kl. 23.15 Lyset slukkes