Alle kender det – intet renser hovedet som frisk luft en frostklar morgen januar. Og det er ikke indbildning. Forskning fra DTU viser, at luftkvaliteten i soveværelset giver bedre nattesøvn og styrker præstationsevnen den næste dag.

Derfor var det også nem beslutning for ledelse og bestyrelse at allokere 1,5 mio. kroner til et forbedret indeklima:

”Vi har et klart ønske om at tilbyde de bedste undervisningsfaciliteter, men før vi for alvor kan profitere af disse, skal eleverne have det bedst mulige udgangspunkt fra morgenstunden,” forklarer forstander, Kjeld Christiansen og fortsætter: ”Samtidig understøtter den gode ventilation elevernes generelle velvære, ligesom vi med genvex-systemet genanvender energien og dermed både sparer miljø og pengepung for ekstra belastning.”

Det gode indeklima

Den nye installation placerer sig i slipstrømmen på sidste års investeringer. Her fik grupperum og de sidste tre af skolens seks klasselokaler installeret ventilation, ligesom lærerværelset fik solafskærmning.

Vi har et klart ønske om at tilbyde de bedste undervisningsfaciliteter.

Kjeld Christiansen, forstander

Det gode indeklima er en forudsætning for trivsel – både blandt elever og lærere:

”Forandringen er meget tydelig – tidligere stod alle vinduer åbne i sommerperioden. I dag er luften frisk og varmen aldrig et problem,” fortæller lærer Christoffer Koch.

Næsten dagligt tuder medier og eksperter os ørene med råd om søvn. Nogle gode, andre mere tvivlsomme.

Ét er sikkert; vi bruger en tredjedel af vores liv på at sove. Ingen anden aktivitet kommer i nærheden af at optage så meget af vores tid. Derfor er vi også glade for, at vi nu har skabt de bedste rammer for en god lang nat i drømmeland.

Om den friske luft materialiserer sig i klasseværelserne, har vi til gode at se, men vi krydser fingre.